onsdag 11. mai 2011

Hvordan vurdere kvaliteten på barneklær?


Slitesterkt undertøy fra Smallstuff. Tåler røff bruk og holder seg pent i farger og stoff vask etter vask.

Når vi velger merker og går på innkjøp har vi alltid noen klare tanker i bakhodet om hvordan klærne vi kjøper inn til butikken vår skal være. Kvalitet er vår kjepphest, og plaggene du kjøper hos oss skal være like pene etter mange gangs bruk og vask.


Slitasje
Aktive barn går mye på knærne. Blir dine barns bukser veldig fort slitt/hull på knærne er dette et tegn på at buksen kan ha dårlig kvalitet på stoffet. Andre problemer med barneklær er sømmene. Hyppig klesbytte fordrer at sømmene på klærne er solide, og ikke minst at stoffet sømmene skal holde sammen er solid. Dårlig kvalitet oppdages når det bli hull i eller like ved sømmer.


Farger
Barneklær må vaskes OFTE. For at klærne skal se fine ut mer enn de første to ukene er det derfor viktig at de tåler noen vask før fargene blekner. Hvis dine barn sine klær blir falmet i vask er dette tegn på dårlig kvalitet. Husk at du får ofte det du betaler for.


Glidelås
Er jakken ødelagt pga glidelåsen ikke virker? Glidelåser på barneklær bør være ekstra solide, da disse utsettes for mye forskjellig behandling. Det er veldig frusterende å oppdage at den dyre jakken er ubrukelig på grunn av at glidelåsen ikke fungerer.


Strikker
Strikker er det mye av i barneklær. Både i bukser, dresser, jakker, pyjamaser og mange andre barneklær har strikkene en eller funksjon. Når strikken ryker er ofte nytten av plagget sterkt redusert. Legg merke til hvilke merker/butikker du får dårlige /gode strikker i plaggene, og fortell det gjerne i tilbakemeldingene på denne siden.


Knapper
Knapper har mange funksjoner i barneklær, men er ofte litt lettere å reparere på egenhånd enn mange andre kvalitetsproblemer. Det er likevel særlig surt når du har rivd av pynteknappene som aldri var ment å skulle åpnes…hvorfor var den knappen i halsen på den body’en?


Kilde: nettbutikkbarneklær.no

Ingen kommentarer: