fredag 15. juli 2011

Hvorfor velge klær av bambus til barna?

Genser i bambus fra Bamboo Baby/Kids – gå til buikken her.


Fordeler med bambusklær:
- føles mykere mot huden enn bomull
- de runde bambusfibrene gjør er vennlig med alergisk og atopisk hud
- 3-4 ganger mer absorberende enn bomull
- virker kjølende mot huden i varmt vær
- har en isolerende effekt tilsvarende ull om vinteren
- naturlig antibakterielt
- bambusfiber er naturlig økologisk pga den raske veksten som ikke krever gjødsling

Bambusfiber - 100% naturlig dyrket av en av verdens mest hardføre vekster
Bambusfiber utvikles fra bambustrær. Bambusplanten er svært hardfør og vokser på tøffe steder, også der det ikke er dyrkbar mark. Dette fører til at bambus ikke beslaglegger landområder som heller bør brukes til å dyrke mat. Bambusplanten kan overleve både flom og tørke. Planten vokser seg fellingsklar på 6 år og når treet er felt vokser det opp et nytt tre i samme rot. Bambusplantene produserer også mer oksygen enn en vanlig treskog. I tillegg renser bambusplantens røtter grunnvannet og jorden det vokser i. Alle disse fordelene gjør at babustreet er et miljøvennlig og bæredyktig tre.

Bambusfiber er et biologisk nedbrytbart tekstil/materiale, dvs at det er 100 % nedbrytbart i jord av mikroorganismer og sol. Det er ingen forurensning tilknyttet denne nedbrytningsprosessen.

Bambusstoffet brukt i tekstilproduksjon har utspring fra bambus papirmasse. Stoffet er bleket uten bruk av klor, og kvaliteten er lett å farge. Innfargingen er gjort uten bruk av sterke kjemikalier, ved hjelp av metoder som krever mindre vann enn andre innfargings metoder.

Bomull
Produksjonen av bomull har i den senere tid økt ca 50% årlig. Detteskyldes vårt enorme forbruk. Bomull er billig, og klær produseres i stor skala, de brukes ofte lite før de kastes. I produksjonen av konvensjonell bomull brukes mye sprøytemidler som setter seg i tøyet og blir der slik at det er der også når vi skal bruke tekstilene. Samtidig kan sprøytemidler forgifte arbeiderne som jobber med tekstilproduksjonen og gå i grunnvannet i områdene rundt. I tillegg bruker bomullproduksjonen store mengder dyrkbar jord som heller kunne vært brukt til dyrking av mat. Dette gjelder også for produksjon av økologisk dyrket bomull.


Det finnes gode alternativer til bomull

Kilder: doyoubamboo.no, wikipedia.no, bamboobaby.co.uk

Ingen kommentarer: